Marieke Verhoef-Temme

Marieke Verhoef-Temme (1951) werkte jaren als lerares in de bovenbouw van het basisonderwijs. Sinds 2008 is zij gestopt met haar individuele praktijk als  StressConsultant en docent Holistic Pulsing. Als beeldend kunstenaar exposeert zij af en toe nog haar schilderijen en zeefdrukken. Van 2009-2019 heeft zij een Schrijfcafé voor Vrouwen geleid. Nu legt zij zich vooral toe op het schrijven van gedichten en het geven van creatieve (series) schrijfworkshops voor gemengde groepen.

“Als dichter, docent creatief schrijven en beeldend kunstenaar probeer ik je uit je gewone denken te tillen met korte schrijfopdrachten en met mijn inspiratiekaarten. Mijn doel is mensen een fijne tijd te laten beleven door spontaan en ongedwongen te schrijven over thema’s van alledag. Daarbij is ervaring in het schrijven niet nodig. Het gaat om schrijven uit het hart en de techniek is daarbij van ondergeschikt belang. Door het delen van je teksten in de groep wordt duidelijk wat jezelf denkt en anderen voelen over hetzelfde onderwerp. Er wordt gebruik gemaakt van teksten schrijven, collages en gedichten maken. Samen schrijven verbindt! Op deze manier werken geeft mij veel voldoening. Ik hoop in de toekomst nog vele mensen te inspireren door mijn enthousiasme en door het plezier en de kracht van creatief schrijven te laten ervaren.”

Marieke volgde o.a. bij Christine de Vries verschillende schrijfcursussen, waaronder creatief (dagboek) schrijven. Centraal staat de ontmoeting met mensen die ook van schrijven houden.
Meer informatie: zie www.mijnschrijfatelier.nl